12/05/2020

Sterke stijging van logins op MyMinFin verwacht

Sinds de lockdown verlopen steeds meer contacten tussen burger en overheid via elektronische weg. Die stijging zal zich ook laten voelen bij het indienen van onze belastingen: itsme® zet zich schrap voor een recordaantal logins op MyMinFin.

Naar schatting zal een recordaantal Belgen gebruikmaken van itsme® om hun belastingen in te dienen. De identiteitsapp maakt het inloggen op MyMinfin immers een heel stuk eenvoudiger: geen kaartlezers, wachtwoorden of tokens meer nodig. Je hoeft je alleen maar aan te melden met je persoonlijke itsme®-code van vijf cijfers of je vingerafdruk, en je bent meteen klaar om je belastingaangifte in te vullen.

“Tax-on-web blijft hét jaarlijkse contactmoment tussen burger en overheid”, aldus CEO Kris De Ryck. “Het biedt een unieke gelegenheid om de online communicatie tussen de bevolking en de overheid verder op punt te stellen. Welk beter voorbeeld dan het invullen van de belastingsbrief met itsme®, wat zelfs met een tablet kan! En ook het aanvragen van alle mogelijke informatie en attesten die hierbij te pas komen - over de lening bij je bank, jouw pensioensparen bij de verzekeraar, de erfenis bij de notaris – het kan voortaan allemaal veel vlotter met itsme®”.

Deel dit artikel