02/05/2018

Belastingaangifte via Tax-on-web een tikkeltje eenvoudiger dankzij itsme®

Vergeet geklungel met de eID-kaartlezer of uitstelgedrag als het gaat over je belastingaangifte. itsme®, de Belgische identitieitsapp die kaartlezers en de vele wachtwoorden op het internet vervangt, laat je nu ook toe je belastingaangifte in te dienen via Tax-on-web.

itsme®: ook erkend door de overheid

itsme® werd in mei 2017 gelanceerd met één doel: ervoor zorgen dat gebruikers digitaal hun identiteit kunnen aantonen zónder gebruik van kaartlezers en dergelijke. Sindsdien kun je via de app snel en veilig inloggen op websites en digitale transacties goedkeuren. itsme® werkt daarvoor reeds samen met partners zoals Belfius, BNP Paris Fortis, ING, KBC, Bolero, Hello Bank!, Fintro, Proximus, AXA, Randstad en Doccle. Vandaag gaat de dienst nog een stap verder en laat de applicatie je ook toe om je belastingen aan te geven via Tax-on-web.

De mobiele identiteitsapp itsme® is sinds januari 2018 officieel erkend door de Belgische overheid. Je kan itsme® dus gebruiken om snel en eenvoudig in te loggen op tal van overheidstoepassingen en dit op het hoogste veiligheidsniveau.

Je kan itsme® ook gebruiken op CSAM, de toegangspoort tot de online diensten van de overheid. Hierdoor kan elke Belgische burger zich voortaan makkelijk aanmelden met itsme® bij een groeiend aantal overheidsapplicaties. Denk aan MyPension, Student@Work, MyMinfin of allerlei gemeentelijke diensten. itsme® vervangt je officiële eID-kaart niet maar is wel een krachtige aanvulling die ervoor zorgt dat je online contacten met de overheid heel wat eenvoudiger worden.

Intussen telt itsme® al meer dan 275.000 actieve gebruikers en een groeiend aantal toepassingen.

Kris De Ryck, CEO van Belgian Mobile: “In een digitale maatschappij moet elke burger op een makkelijke en veilige manier toegang kunnen hebben tot de online diensten van de overheid. Om dit te realiseren heeft de Belgische overheid de afgelopen jaren belangrijke inspanningen gedaan. Hierdoor is België vandaag een schoolvoorbeeld van een geslaagde privé-publieke samenwerking op vlak van de digitale identiteit.

Itsme Taxonweb Nl

Veiligheid centraal en privacyvriendelijk

itsme® functioneert uitsluitend met de juiste combinatie van je gsm, simkaart en je persoonlijke itsme®-code. Ontbreekt één van deze drie elementen, dan blokkeert itsme® je digitale identiteit meteen. Weg met duizenden wachtwoorden en kaartlezers.

Wanneer het gaat om onze belastingaangifte, stelt zich ongetwijfeld de vraag hoe het dan precies zit met de privacy. Wat gebeurt er met de data die de Belg door het gebruik van de app teweegbrengt

Tow Login Id Data Nl

Heel eenvoudig: niet alleen volgt itsme® de Europese regelgeving voor elektronische identificatiemiddelen (eIDAS) en de Europese privacy-verordening (GDPR) maar bij elke identificatie weet de gebruiker precies welke data hij deelt en met wie (in het geval van overheidsdiensten, de eID en het rijksregisternummer).
Daardoor kan digitaal België op beide oren slapen dat alle gegevens op de best mogelijke manier worden beschermd.

Nu komt het er nog enkel op aan de itsme®-app te downloaden en je account aan te maken. Geen excuus meer!
Deel dit artikel