04/12/2019

Smart Move-voorstel aan Belgische vzw’s, ngo’s en verenigingen

itsme®, de favoriete mobiele identiteitsapp van 1,5 miljoen Belgen, doet Smart Move-voorstel aan Belgische vzw’s, ngo’s en verenigingen: gebruik itsme® kosteloos in 2020

In juni van dit jaar maakte itsme® zijn Smart Move-initiatief bekend. Het bedrijf Belgium Mobile ID achter itsme® wil met die beweging focussen op de meerwaarde van een digitale identiteit voor de burger. Tegelijk bouwt itsme® zo een community uit rond ‘veiligheid, privacy en eenvoud’, in alle rechtvaardigheid, toegankelijkheid en gelijkheid.

Vandaag, eind 2019, ter afsluiting van een jaar in het teken van evolutie en groei op alle fronten (zie cijfers en status hierna) lanceert de beweging Smart Move by itsme® een oproep tot verenigingen die itsme® kosteloos zouden willen gebruiken. Zij kunnen de oplossing een jaar lang gratis inzetten. Tegelijk steunt de beweging de actie ‘Laat ons samen vereenvoudigen’, van de Brusselse vzw Espace Cultures et Développement.

Originele oproep tot Belgische vzw’s die digitale veiligheid van topniveau een jaar gratis willen ervaren …

Coffee light

Komen in aanmerking: vzw’s, ngo’s en verenigingen, groot of klein, die te maken hebben met budgettaire beperkingen. Deze organisaties moeten zich ook beschermen tegen de risico’s van de digitalisering … Net als de doelgroepen waarmee of voor wie ze werken, krijgen ze te maken met de uitdagingen van de digitale wereld.

Vandaag doet het initiatief Smart Move een oproep tot die verenigingen, om zich kandidaat te stellen voor kosteloos gebruik van itsme® door hun leden, donateurs en medewerkers in 2020.

Want elke instelling wil vandaag de digitale ervaring van haar contacten en partners verbeteren. En dat kan heel makkelijk en veilig door itsme® in hun website of app te integreren. Onder meer voor het snel aanmaken van een online account, het veilig aanmelden of een vlotte goedkeuring van een donatie.

Met itsme® wint iedereen, want de ID-gegevens die de gebruiker ermee gebruikt en deelt, zijn altijd correct, betrouwbaar en veilig. Zonder kaartlezer, zonder honderden in te vullen vakjes en zonder ergens fysiek iets te moeten ondertekenen. Door met itsme® te werken, signaleert een instelling aan haar contacten ook dat zij geen onnodige informatie vraagt (in lijn met GDPR) en dat itsme® hun gegevens volstrekt veilig deelt. Ze worden altijd versleuteld gedeeld en alle partijen zijn beschermd tegen fraude- en manipulatiepogingen.

Hoe dient een organisatie haar kandidatuur voor kosteloos itsme® in 2020 in?

Het volstaat om vóór 31 januari 2020 een kandidatuurdossier op te sturen naar smartmove@itsme.be. In dat dossier maken de aanvragers duidelijk wie ze zijn, wat ze doen en hoe een eenvoudige en veilige identificatieprocedure hun werking kan verbeteren of vergemakkelijken. Op 17 februari 2020 zal een jury uit de ontvangen dossiers drie winnaars selecteren. Die kunnen een jaar lang itsme® gratis gebruiken.

Deel dit artikel