PHISHING ALERT: er circuleren frauduleuze berichten uit naam van itsme®. Lees meer

30/06/2017

Veilig en snel inloggen op websites en apps

Met de app kan je veilig en snel inloggen op websites, digitale transacties goedkeuren en binnenkort zelfs officiële documenten ondertekenen”, verduidelijkt Kris De Ryck, CEO van Belgian Mobile ID.

Bij elke actie (inloggen, goedkeuren of tekenen) moet de gebruiker zijn geheime itsme®-code ingeven op zijn gsm. Eén code van vijf cijfers volstaat, het is niet langer nodig om een gebruikersnaam en paswoord te onthouden voor elke nieuwe website. Indien de smartphone een vingerafdrukscanner ondersteunt, kan de gebruiker ook met zijn vingerafdruk werken.

De Belg weet al jaren dat de klassieke betaalkaart met chip en pincode een betrouwbaar systeem vormt. itsme®volgt hetzelfde pad, maar dan op een gsm. “itsme® koppelt de bewezen efficiëntie van de betaalkaart aan de veiligheidstechnologie van de simkaart. Het gaat om een dubbel niveau van beveiligde identificatie”, verduidelijkt CEO Kris De Ryck van Belgian Mobile ID. “De banken zijn wettelijk verplicht om de formele identiteit van hun klanten te verifiëren hetgeen een waterdichte identiteitsgarantie biedt: ik ben wie ik zeg te zijn. De mobiele netwerkoperatoren staan garant voor een hoogbeveiligde simkaart en mobiel netwerk”.

De app zelf is drie keer veilig: itsme® werkt alleen met de juiste combinatie van je gsm, je simkaart en je persoonlijke itsme®-code. Als één van deze 3 elementen ontbreekt, blokkeert itsme® je digitale identiteit meteen.

Deel dit artikel