30/05/2017

Belgische banken en telecom operatoren lanceren itsme®, één digitale identiteit die alle wachtwoorden op het web vervangt

Eén digitale identiteit, die de vele wachtwoorden en kaartlezers op het internet vervangt? Met de mobiele app itsme® is het geen toekomstmuziek meer. Dankzij deze app kan elke Belg online ondubbelzinnig zijn identiteit bewijzen: ik ben wie ik zeg te zijn. Of hij nu een betaling in een webshop doet, of online een officieel document ondertekent.

itsme® is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de vier grootbanken en de drie grote mobiele netwerkoperatoren in ons land, die hun krachten bundelden in het consortium ‘Belgian Mobile ID’. Het gaat om Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC/CBC en ING bij de grootbanken, en Orange Belgium, Proximus en Telenet bij de mobiele netwerkoperatoren. Ook de federale overheid gaat mee in het verhaal. Dat maakt van itsme® de eerste digitale identiteit in zijn soort: uiterst veilig, eenvoudig en met respect voor de privacy.

Elke Belg heeft vandaag een waslijst wachtwoorden, gebruikersnamen, tokens en kaartlezers nodig om actief te zijn op het internet. Niet zo gebruiksvriendelijk, en al zeker niet geschikt voor de mobiele en digitale wereld waarin we leven. Met één digitale identiteit zou een gebruiker veel makkelijker toegang kunnen krijgen tot allerlei online toepassingen: denk maar aan e-commerce, bankzaken of overheidsdiensten.

De vier grootbanken en drie mobiele netwerkoperatoren in België hebben de krachten gebundeld in het consortium Belgian Mobile ID, met als doel zo’n digitale identiteit te ontwikkelen. Het resultaat van hun samenwerking is de app itsme®, die vanaf 30 mei operationeel is.

Meer info? Download het persdossier hier.

Deel dit artikel