01/06/2020

3 jaar itsme®

itsme® helpt België versneld digitaliseren: voorbij de kaap van 2 miljoen gebruikers.

itsme® duwt digitalisatie mee naar hoger niveau

Het gebruik van itsme® blijft ook 3 jaar na de lancering nog steeds toenemen. Exact 1 jaar geleden overschreed itsme® de kaap van 1 miljoen gebruikers, vandaag zijn dat er al 2 miljoen. In mei vorig jaar noteerden we 3,75 miljoen itsme®-acties. Dit jaar zullen we landen op 8 miljoen, dus ruim 2x meer. Hiermee is itsme® goed onderweg om dit jaar de mijlpaal van 100 miljoen acties te bereiken!

Hierna een greep uit de sectoren waarin itsme® intussen een vaste waarde is geworden: publieke diensten (ruim 2.000 applicaties), zorgsector, bank- en verzekeringen, hr en sociale secretariaten, documentenplatformen en digitale aangetekende zendingen, notariaat, accountants, vastgoed, nutsvoorzieningen, mobiliteit en vele andere.

Numbers 3rd Anniversary blog

Als we naar itsme® kijken als graadmeter voor de digitalisatie in België, wordt meteen zichtbaar hoe ingrijpend het effect van COVID-19 is op onze manier van leven en werken. In maart, april en mei groeide itsme®met meer dan 30% boven op de reeds sterke opwaartse trend die werd verwacht. Het volume van itsme® Sign, de gekwalificeerde elektronische handtekening voor het ondertekenen van documenten, verdubbelde zelfs tijdens de lockdownperiode.

itsme® erkend op hoogste niveau van betrouwbaarheid binnen een streng Europees kader

Het wordt onvoldoende benadrukt, maar Europa heeft op het vlak van digitale identiteit & veiligheid (eIDAS – AML – PSD2) én bescherming van privacy (GDPR) een wetgevend kader uitgebouwd dat wereldwijd toonaangevend is.

Binnen de Europese eIDAS-regelgeving wordt aan elke oplossing een kwaliteitsniveau toegekend. Door de behaalde erkenningen op het hoogste niveau van betrouwbaarheid, zowel op Belgisch als Europees vlak, heeft itsme® een zeer solide reputatie opgebouwd (itsme® is een genotifieerd Europees identificatiemiddel met eIDAS-niveau “Hoog”).

Dit heeft er mede voor gezorgd dat ook grote internationale spelers zoals Microsoft en Adobe de samenwerking met itsme® zijn aangegaan, hetgeen op zijn beurt een sterk draagvlak creëert voor de verdere internationalisering van het product.
Deel dit artikel