31/05/2018

Sterke groei bij overheid en gezondheid

Sinds 16 januari 2018 is itsme® officieel erkend door de Belgische overheid en dit op het hoogste veiligheidsniveau.

Door de activatie van itsme® op CSAM, de toegangspoort tot de online diensten van de overheid, is het mogelijk geworden om mobiel aan te melden op tal van overheidstoepassingen zoals MyPension, Student@Work en MyMinfin. De openstelling van Tax-on-web op 2 mei zorgde meteen voor een heuse boost van 60% meer nieuwe itsme®-accounts in de afgelopen maand!

De Croo Birthday

De snelle groei van itsme® voor online overheidstoepassingen toont aan dat de inspanning van de overheid om de toegangsdrempel te verlagen wordt geapprecieerd én ook dat Belgische burgers zeker niet afkerig staan tegenover meer digitale interactie met de overheid”, zegt Alexander De Croo, Vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post.

Recent zien we ook heel wat interessante toepassingen binnen de gezondheidssector in de ruime zin.

Zo is op federaal vlak het platform “MijnGezondheid” van start gegaan en op regionaal vlak, de gezondheidsnetwerken “Brussels Gezondheidsnetwerk”, “Réseau Santé Wallon”, “Patient Health Viewer” (binnenkort).

Ook binnen de mutualiteiten is itsme® aan een serieuze opmars bezig: Omnimut is - als eerste van alle Onafhankelijke Mutualiteiten - met de toepassing live sinds begin mei.

Dankzij al deze nieuwe toepassingen werden er vandaag al meer dan 1 miljoen logins met itsme® geregistreerd op websites van de overheid.

Vergeleken met april 2017, worden er vandaag al 40% meer online authenticaties geregistreerd op de websites van de overheid. Een duidelijk teken dat de verdere digitalisering van de maatschappij in België in sneltempo vooruitgaat.

Deel dit artikel