30/05/2018

1ste verjaardag voor itsme®

Belgische applicatie itsme® viert eerste verjaardag met 350.000 gebruikers

itsme®, de Belgische identiteitsapp die komaf maakt met rompslomp zoals kaartlezers en online wachtwoorden, blaast vandaag een 1ste kaarsje uit. Eén jaar na de lancering kan itsme® afklokken op 350.000 actieve gebruikers die de app intussen al gemiddeld 4 keer per maand gebruiken. Sinds begin dit jaar komen er ongeveer 40.000 nieuwe gebruikers per maand bij.

itsme® zag het levenslicht op 30 mei 2017: een mobiele applicatie waarmee je feilloos kan inloggen op websites en apps en waarmee je eenvoudig en veilig digitale transacties kan goedkeuren. Van bij de start kon itsme® al rekenen op de interesse van innovatieve spelers zoals Randstad, Doccle, ClearMedia, Proximus EnCo en Bolero. Vanaf het najaar van 2017 versnelde het gebruik gevoelig door de lancering van de 1ste itsme® toepassingen binnen de bancaire & telco sector bij ING, Belfius, BNP Paribas Fortis, Fintro, Hello Bank!, KBC/CBC en Proximus. Midden januari 2018 volgde dan de erkenning door de Belgische overheid en de activatie op CSAM met een resem interessante toepassingen voor de burger.

Deze sterke combinatie van privé en publiek gebruik zorgt voor een dynamische groei waardoor we vandaag al 350.000 actieve gebruikers én meer dan 1,2 miljoen itsme® transacties per maand mogen optekenen – een prestatie waar we fier op zijn

Itsme Egov Nl Small

Banken voorop maar andere sectoren volgen snel

Tussen nu en het voorjaar 2019 zal de bancaire sector zich quasi volledig aansluiten bij itsme®. Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat volgende banken het aanbieden van itsme® vandaag reeds hebben bevestigd: Argenta, Axa Bank, Bank van Breda, Bank Nagelmackers, Beobank, bpost bank, CPH, Crelan, Deutsche Bank, Europabank en VDK Bank. Een aantal onder hen heeft aangegeven nog dit jaar live te willen gaan met itsme®.

Banks Insurances

Maar ook andere sectoren laten zich niet onbetuigd …

  • Sinds begin mei is AXA Insurances, als 1ste in de verzekeringssector, live met itsme®. En dit jaar maken nog een aantal andere belangrijke spelers hun opwachting. Zo hebben ook DVV Verzekeringen en NN het gebruik van de applicatie aangekondigd.
  • Ook in de sector van veilinghuizen en immobiliën is er actieve interesse in itsme®. Zo lanceerde de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat onlangs het online vastgoed platform Biddit (www.biddit.be). Verder voorzien immobiliënspelers CIB Vlaanderen en Vastgoedloket nog voor de zomer de integratie van itsme® af te ronden.
  • Europese marktleiders op het gebied van online authenticatie en digitale ondertekening als Signicat en CM Telecom zorgen ervoor dat itsme® nu ook beschikbaar is voor Belgische klanten op internationale platformen én bij buitenlandse bedrijven.
  • Andere innovatieve toepassingen vinden we terug in de wereld van telefonische klantenservice (IPG) en aangetekende zendingen (Connect Solutions). Binnen deze sectoren biedt itsme® de mogelijkheid om de klantenervaring op een heel nieuw niveau te tillen. Denken we maar aan de volledige digitale afhandeling van contractaanpassingen of het ontvangen van digitale aangetekende zendingen.
Deel dit artikel